Ongeacht het speelveld, om vooruitgang te boeken is onderzoek nodig. Organisaties leren hun medewerkers beter kennen en gemeenten leren hoe de inwoners denken over de stad waarin ze wonen. Een andere sector die continue blijft innoveren is de medische sector. Door het uitbesteden van het verwerken van onderzoeksdata besparen onze klanten aanzienlijke in de kosten.

Vragenlijsten verwerken

Zaico heeft een totaaloplossing voor de verwerking van vragenlijsten. Voor de verwerking van gesloten vragen maken wij gebruik van softwarematige oplossingen. Open vragen en opmerkingen worden handmatig overgenomen.

Process flow ten aanzien van de verwerking:

 • Handling en scanning van vragenlijsten
  Onder handig vallen alle werkzaamheden die gedaan moeten worden om de documenten klaar voor scanning te maken. Dat wil zeggen: het sorteren van vragenlijsten, controleren van de inhoud en het ontnieten van de documenten.
 • Gesloten vragen herkennen
  Na het scannen worden de afbeeldingen door onze software geoptimaliseerd en de hokjes worden herkent. Afhankelijk van hoe netjes de vragenlijst is ingevuld door de respondent kunnen wij hiermee ruim 90% van alle gesloten vragen automatisch verwerken.
 • De rol van de gebruiker. 
  Na het herkennen van de hokjes worden twijfelgevallen handmatig gecontroleerd door de data entry operator. Daarnaast verwerkt de operator alle handgeschreven antwoorden.
 • Controles 
  Nadat de volledige verwerking is afgerond zal de teamleider steekproefsgewijs de resultaten controleren.
Neem contact met ons op

Onze diensten voor Onderzoek & Onderwijs

Wij zorgen ervoor dat uw onderzoeksresultaten op een goede manier digitaal beschikbaar worden gemaakt.

Lees verder

Door het uitbesteden van het verwerken van de reacties van uw respondenten bij Zaico bespaart u aanzienlijk op de kosten.

Lees verder

Wij zijn in staat om uw online onderzoeken op een goede en gestructureerde manier van u over te nemen.

Lees verder