Uw data extractie uitbesteden

Door middel van data extractie haalt u meer uit uw documenten.

Data extractie is een arbeidsintensief proces. Het neemt veel tijd van uw medewerkers in beslag. Dit kan aanzienlijk efficiënter door uw data extractie uit te besteden en te automatiseren (d.m.v. automatische tekstherkenning).

Wanneer u uw data extractie uitbesteedt aan ons, bespaart u gegarandeerd kosten. En beschikt u sneller over de gegevens. Vanzelfsprekend met behoud-, of zelfs verbetering van de kwaliteit.

Data Extractie kan vaak zowel geautomatiseerd (OCR) als handmatig gebeuren. Uit kwaliteitsoverwegingen bieden wij vaak een combinatie van beide technieken. Zodat u altijd over de meest efficiënte oplossing krijgt.

Om uw data extractie voordelig uit te voeren, werken wij vanuit Indonesië en proberen we zoveel mogelijk beslissingen te automatiseren.

Als u kiest voor Zaico profiteert u van de lage kosten en flexibiliteit van uitbesteding. Gecombineerd met onze beproefde kwaliteit en service. Wij zorgen ervoor dat informatie geleverd wordt op de manier die het beste bij uw bedrijfsprocessen past.

Bespaar tot 70% op uw administratieve processen!

Met een uurtarief van € 6,00 per uur, bespaart u al snel veel geld op uw administratieve processen!

[meer over ons …]

Gestructureerde documenten verwerken

Hebt u documenten die gestructureerde data bevatten? Deze gestructureerde documenten kunt u eenvoudig door ons laten verwerken.

Ongestructureerde documenten verwerken

Wij interpreteren en vinden de gewenste informatie in uw documenten. Om de gegevens vervolgens gestructureerd aan u terug te leveren.

Hoe werkt data extractie?

Met data extractie halen wij gegevens uit uw bronnen voor verdere gegevens verwerking. Dit doen wij door middel van automatische tekstherkenning (OCR) te combineren met bepaalde logica en eventueel manuele data entry.

Bijvoorbeeld klant- of relatie gegevens, product gegevens, machine gegevens, of iets dergelijks uit uw documenten te halen en te koppelen aan uw documenten voor vervolg processen.

D.m.v. data extractie kunnen we bijvoorbeeld:
 • Gescande documenten doorzoekbaar maken
 • Documenten classificeren voor archivering
 • Belangrijke informatie uit documenten halen
 • Documenten ordenen en indexeren
 • Meta data aan uw documenten toevoegen

Door middel van automatische tekstherkenning en visuele controle beoordelen we uw documenten en halen we de gewenste informatie uit uw bronnen.

Wij bieden een unieke combinatie van software matige-, als manuele data extractie. Hierdoor kunnen wij met 100% zekerheid garanderen dat wij al uw documenten kunnen verwerken.

Wij streven altijd naar de meest kosten efficiënte oplossing voor uw proces. Zonder de kwaliteitsnormen uit het oog te verliezen.

Kwaliteit

De kwaliteit van uw proces hangt af van de betrouwbaarheid van de data waarmee dat proces aangestuurd wordt. Wanneer dit in de bron al niet goed is, ontstaan er verderop in de keten problemen.

Wij richten ons daarom op hoogstaande kwaliteit. Dit doen wij door uw data extractie visueel te controleren en/of uitgebreide controles aan de data extractie toe te voegen.

Data Extractie is maatwerk

Natuurlijk zit er een grote gemeenschappelijke deler in de data extractie projecten die we uitvoeren, maar iedere organisatie kijkt anders naar haar administratieve processen en heeft andere prioriteiten ten aanzien van prijs, kwaliteit en doorlooptijd.

Daarom zijn onze oplossingen altijd “op maat gemaakt” voor de klant. Zodat u altijd de meest "efficiënte" oplossing krijgt.

Bent u benieuwd wat de meest “efficiënte” oplossing is voor uw data extractie? Neem contact met ons op voor advies op maat.

Advies op maat

Enkele voorbeelden van data extracties

Data extractie kan toegepast worden op ieder type document dat herkenbaar en leesbaar is. Het is dus zeker niet gelimiteerd aan onderstaande voorbeelden.

Om u toch een idee te geven zijn onderstaande type verwerkingen ideaal voor data extractie.

Order Entry uitbesteden

Document gegevens verwerken

Industriële data verwerking

Vragenlijsten verwerken

Waarom uitbesteden bij Zaico?

Bij Zaico zijn uw data processen in goede handen.

Nederlandstalig

Nederlandstalig project management en verwerking. Eenvoudige communicatie en hoogwaardige kwaliteit. Uw project is bij ons in goede handen!

Snel

Profiteer van het tijdverschil. Wanneer uw medewerkers naar huis gaan, begint onze werkdag. Daarmee verkort u de doorlooptijd van uw proces.

Ervaring

Meer dan 15 jaar ervaring in het ondersteunen van administratieve processen. Daarom hebben we in de meeste gevallen al ervaring met een project als dat van u.

Betrouwbaar

Wij doen wat we beloven. Samen maken we afspraken over instructies, kwaliteit en doorlooptijd. Wij zorgen er vervolgens voor dat we deze afspraken nakomen.

Bespaar kosten

Bespaar aanzienlijke kosten. Bij ons kunt u vanaf € 6,00 per uur, uw data entry uitbesteden. Profiteer van de voordelen van outsourcing en bespaar kosten.

Kwaliteit

Omdat wij weten dat kwaliteit essentieel is. Daarom voegen wij controles en validaties toe. Daarmee verhogen wij de kwaliteit van uw proces.

Meer weten?

Wilt u meer over ons en onze dienstverlening weten, kijk dan op onze over ons pagina, of neem contact met ons op!


Wist u dat?

Bij kleine volumes, data extractie vaak veel kosten efficiënter is wanneer u de data manueel laat beoordelen en invoeren, dan wanneer u dit laat herkennen? Dat klinkt misschien raar, want automatisering wordt vaak gezien als een efficiëntere manier van werken. Toch gaat dit bij kleinere volumes niet altijd op.

Automatische tekstherkenning

 • Voor automatische tekstherkenning is specialistische software nodig. Het licentie model van dergelijke software is per pagina. Kortom, u betaald een vast bedrag per pagina, om de software te mogen gebruiken.
 • Om de software enige betrouwbaarheid te geven, zijn controles essentieel. Deze controles (context scanning) dienen vooraf geconfigureerd te worden. Hierdoor is er vaak sprake van een relatief hoge opstart prijs.
 • Wanneer het gaat om verschillende type documenten kan de software geen hoge betrouwbaarheid behalen.

Manuele data extractie

 • In veel gevallen zijn onze data extractie verwerkingskosten lager dan de licentiekosten voor automatische tekstherkenning.
 • Wanneer wij de data extractie manueel uitvoeren, hebt u geen hoge opstart kosten en vertraging.
 • Wij halen hoe dan ook een hele hoge betrouwbaarheid. Dit doen wij door visuele controles toe te voegen. Hierdoor halen wij een hogere betrouwbaarheid dan automatische tekstherkenning kan halen.

Kortom, het kosten verschil per pagina tussen manuele en automatische data extractie is enkele centen. Om de initiële opstart kosten van automatische tekstherkenning terug te verdienen is dus een hoog volume nodig.

Wij streven altijd naar de meest kosten efficiënte oplossing voor uw proces. Zonder de kwaliteitsnormen uit het oog te verliezen!

Hebt u advies nodig over de beste oplossing voor uw data extractie? Neem dan contact met ons op!

Verbeter de kwaliteit van uw proces

Het succes van uw proces hangt af van de kwaliteit van de data. Wanneer enkel gebruik gemaakt wordt van automatische tekstherkenning, kan (zeker als het om gescande documenten gaat) geen 100% betrouwbaarheid gehaald worden.

Wij bieden daarom een unieke combinatie. Omdat wij uw data extractie zowel door automatische tekstherkenning als met visuele controle aan kunnen bieden. Tegen een zeer scherpe prijs.

Standaard OCR accuratesse

Standaard OCR +/- 80% nauwkeurigheid


Standaard automatische tekstherkenning, zonder enige controle of context, heeft een accuratesse van +/- 80%.


Dit levert dus niet de betrouwbaarheid op die u zou moeten verwachten van uw document verwerking.


OCR met context controle

OCR met controle +/- 90% nauwkeurigheid


Om tot een acceptabel niveau te komen voegen de meeste bedrijven hier context herkenning aan toe. De software wordt enige context gegeven tijdens de tekst herkenning (taal, formattering, etc.).


Hierdoor kan een nauwkeurigheid van +/- 90% gehaald worden.


OCR met manuele controle

OCR met manuele controle +/- 99,9% nauwkeurigheid


Door de herkende tekst (of minimaal de key index velden) visueel te laten beoordelen, en daar waar nodig aan te laten vullen door onze medewerkers. Kunnen wij een nauwkeurigheid van 99,9% behalen.


Wilt u de datakwaliteit van uw proces verbeteren? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

Data Entry uitbesteden

Data Verrijken

Documenten digitaliseren

Onderzoeksresultaten verwerken

Branche specifieke data extractie oplossingen

Het uitbesteden van data extractie is uiteraard niet beperkt tot een bepaalde branche, maar wij zijn wel bekend met enkele branche specifieke uitdagingen. Selecteer uw branche en lees wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen!

Staat uw branche hier niet bij? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met u mee, zodat onze data extractie naadloos aansluit op uw proces.