Data extractie

Door middel van data extractie haalt u meer uit uw documenten.

Data extractie is een arbeidsintensief proces. Het neemt veel tijd van uw medewerkers in beslag. Dit kan aanzienlijk efficiënter door dit uit te besteden en d.m.v. automatische tekstherkenning te automatiseren.

Wanneer u uw data extractie uitbesteedt aan ons, bespaart u gegarandeerd kosten. En beschikt u sneller over de gegevens. Vanzelfsprekend met behoud-, of zelfs verbetering van de kwaliteit.

De meest efficiënte oplossing

Data Extractie kan vaak zowel geautomatiseerd (OCR) als handmatig gebeuren. Uit kwaliteitsoverwegingen bieden wij vaak een combinatie van beide technieken. Zodat u altijd over de meest efficiënte oplossing beschikt.

Om uw data voordelig te verwerken, werken wij vanuit Indonesië en proberen we zoveel mogelijk beslissingen te automatiseren.

Als u kiest voor Zaico profiteert u van de lage kosten en flexibiliteit van uitbesteding. Gecombineerd met onze beproefde kwaliteit en service. Wij zorgen ervoor dat informatie geleverd wordt op de manier die het beste bij uw bedrijfsprocessen past.

Door middel van data extractie haalt u meer uit uw documenten.

Bespaar tot wel 60% op uw administratieve processen!

Met een uurtarief van € 9,50 per uur, bespaart u al snel veel geld op uw administratieve processen!

[vertel ons over uw project …]

Gestructureerde data extractie

Hebt u gegevens nodig uit gestructureerde documenten? Deze gestructureerde documenten kunt u eenvoudig door ons laten verwerken.

Ongestructureerde data extractie

Wij interpreteren en vinden de gewenste informatie in uw documenten. Om de gegevens vervolgens gestructureerd aan u terug te leveren.

Hoe werkt data extractie?

Met data extractie halen wij gegevens uit uw bronnen voor verdere gegevens verwerking. Dit doen wij door middel van automatische tekstherkenning (OCR) te combineren met bepaalde logica en eventueel manuele data entry.

Dit doen we door gegevens uit uw documenten te halen en te koppelen aan uw vervolg processen.

Data extractie voor bijvoorbeeld:

 • Gescande documenten doorzoekbaar maken
 • Documenten classificeren voor archivering
 • Belangrijke informatie uit documenten halen
 • Documenten ordenen en indexeren
 • Meta data aan uw documenten toevoegen

Unieke combinatie

Door middel van automatische tekstherkenning en visuele controle beoordelen we uw documenten en halen we de gewenste informatie uit uw bronnen.

Wij bieden een unieke combinatie van software matige- (d.m.v. automatische tekstherkenning), als manuele data extractie. Hierdoor kunnen wij met 100% zekerheid garanderen dat wij al uw documenten kunnen verwerken.

Wij streven altijd naar de meest kosten efficiënte oplossing voor uw proces. Zonder de kwaliteitsnormen uit het oog te verliezen.

Kwaliteit

De kwaliteit van uw proces hangt af van de betrouwbaarheid van de data waarmee dat proces aangestuurd wordt. Wanneer dit in de bron al niet goed is, ontstaan er verderop in de keten problemen.

Wij richten ons daarom op hoogstaande kwaliteit. Dit doen wij door uw gegevens visueel te controleren en/of uitgebreide controles aan de data extractie toe te voegen.

Data Extractie is maatwerk

Natuurlijk zit er een grote gemeenschappelijke deler in de data extractie projecten die we uitvoeren, maar iedere organisatie kijkt anders naar haar administratieve processen en heeft andere prioriteiten ten aanzien van prijs, kwaliteit en doorlooptijd.

Daarom zijn onze oplossingen altijd “op maat gemaakt” voor de klant. Zodat u altijd de meest "efficiënte" oplossing krijgt.

Bent u benieuwd wat de meest “efficiënte” oplossing is voor uw data? Neem contact met ons op voor advies op maat.

Advies op maat

Enkele voorbeelden van data extractie projecten

Data extractie kan toegepast worden op ieder type document dat herkenbaar en leesbaar is. Het is dus zeker niet gelimiteerd aan onderstaande voorbeelden.

Om u toch een idee te geven zijn onderstaande type verwerkingen ideaal voor data extractie.

Order Entry uitbesteden

Document gegevens verwerken

Industriële data verwerking

Vragenlijsten verwerken

Waarom uitbesteden bij Zaico?

Bij Zaico zijn uw data processen in goede handen.

Nederlandstalig

Nederlandstalig project management en verwerking. Eenvoudige communicatie en hoogwaardige kwaliteit.

Snel

Profiteer van het tijdverschil. Wanneer uw medewerkers naar huis gaan, begint onze werkdag.

Ervaring

Meer dan 15 jaar ervaring in het ondersteunen van administratieve processen voor klanten uit verschillende branches.

Kwaliteit

Kwaliteit is essentieel. Daarom voegen wij controles en validaties toe, waarmee wij de kwaliteit van uw data waarborgen.

Bespaar kosten

Vanaf € 9,50 per uur! Bespaar op uw administratieve kosten en profiteer van de vele voordelen van uitbesteding.

Betrouwbaar

Wij doen wat we beloven. Samen maken we afspraken over instructies, kwaliteit en doorlooptijd.

Meer weten?

Wilt u meer over ons en onze dienstverlening weten, kijk dan op onze over ons pagina, of neem contact met ons op!


Wist u dat?

Bij kleine volumes, data extractie vaak veel kosten efficiënter is wanneer u de data manueel laat beoordelen en invoeren, dan wanneer u dit laat herkennen? Dat klinkt misschien raar, want automatisering wordt vaak gezien als een efficiëntere manier van werken. Toch gaat dit bij kleinere volumes niet altijd op.

Automatische tekstherkenning

 • Voor automatische tekstherkenning is specialistische software nodig. Het licentie model van dergelijke software is per pagina. Kortom, u betaald een vast bedrag per pagina, om de software te mogen gebruiken.
 • Om de software enige betrouwbaarheid te geven, zijn controles essentieel. Deze controles (context scanning) dienen vooraf geconfigureerd te worden. Hierdoor is er vaak sprake van een relatief hoge opstart prijs.
 • Wanneer het gaat om verschillende type documenten kan de software geen hoge betrouwbaarheid behalen.

Manuele data extractie

 • In veel gevallen zijn onze data extractie verwerkingskosten lager dan de licentiekosten voor automatische tekstherkenning.
 • Wanneer wij de data extractie manueel uitvoeren, hebt u geen hoge opstart kosten en vertraging.
 • Wij halen hoe dan ook een hele hoge betrouwbaarheid. Dit doen wij door visuele controles toe te voegen. Hierdoor halen wij een hogere betrouwbaarheid dan automatische tekstherkenning kan halen.

Kortom, het kosten verschil per pagina tussen manuele en automatische data extractie is enkele centen. Om de initiële opstart kosten van automatische tekstherkenning terug te verdienen is dus een hoog volume nodig.

Wij streven altijd naar de meest kosten efficiënte oplossing voor uw proces. Zonder de kwaliteitsnormen uit het oog te verliezen!

Hebt u advies nodig over de beste oplossing voor uw data extractie? Neem dan contact met ons op!